В Германия от 1-ви април влиза в сила нов закон, който разрешава

...
В Германия от 1-ви април влиза в сила нов закон, който разрешава
Коментари Харесай

От утре употребата на марихуана в Германия става легално, но при редица условия

В Германия от 1-ви април влиза в действие нов закон, който разрешава частично притежанието и развъждането на канабис.

Две години – толкоз лиши на немските управляващи да одобряват един от най-спорните закони в страната. Той беше финално гласуван преди седмица. Целта е да се понижи незаконната търговия с марихуана, както и по-лесно да се следи за качеството на канабиса.

Какво количество марихуана може да притежаваме?

Законът в Германия обаче постанова редица ограничавания. Най-напред – за това какъв брой можем да носим със себе си. На публични места е позволено човек да разполага с до 25 грама канабис. У дома – с до 50 грама.

Позволено е и отглеждането на до 3 растения марихуана в домашни условия. При установени нарушавания са планувани от 3 до 5 години затвор и солени санкции. 

Къде и по какъв начин може да се употребява канабис?

Пушенето е неразрешено в радиус от 100 метра към учебни заведения, детски градини, детски площадки и публични спортни уреди. Също по този начин в пешеходните зони сред 7 ч. сутринта и 8 ч. вечерта, както и в наличието на малолетни лица. Заведенията, които имат позволение за тютюнопушене, сами ще преценят дали да разрешат потреблението на марихуана, или не, осведоми bTV.

Откъде може да се купи канабис?

Първоначално той ще се популяризира посредством по този начин наречените „ обществени клубове “. Те ще работят на членски принцип, като един клуб може да има най-вече 500 членове и да дава най-много 50 грама канабис на месец на всеки от тях.

Отварянето на лицензирани магазини все още е неразрешено, само че се чака предлагането да бъде прегледано идващите месеци.
 
Неизяснени въпроси

Остават обаче доста неизяснени въпроси, които внасят ужас у органите на реда. Например какви ограничавания да се наложат на водачите и по какъв начин да бъдат следени? На този стадий полицията не разполага с точни полеви проби.

На този декор Германската асоциация на съдиите предизвести за голямо претоварване на правосъдната система заради планувания в новия закон правилник за прошка. Очакват се повече от 100 000 преписки в цялата страна, които ще би трябвало да бъдат прегледани още веднъж при положение на плануваното опрощаване на присъди със задна дата за закононарушения, свързани с канабис.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР